Publicerad: 18 maj 2017

Digital delaktighet för alla

Under Offentliga Rummet finns möjlighet att inspireras av olika exempel på hur man kan arbeta med digital delaktighet för olika målgrupper. Förutom en introduktion till Sundsvalls digitala centrum – DigidelCenter, deltar du i fyra olika fördjupningspass.

Bilden föreställer Kulturmagasinet i Sundsvall

Kulturmagasinet, Sundsvall

Vi ställde tre snabba frågor om seminariet till Ulf Johansson, enhetschef kultur och fritid på Stadsbiblioteket i Sundsvall.

Vad hoppas du att seminariet Digital delaktighet för alla ska ge deltagarna? Jag hoppas att deltagarna får med sig många idéer och tankar om hur en praktiskt kan arbeta med digital inkludering och delaktighet.

Varför är seminariet viktigt?
För att det ger konkreta och praktiska tips på hur digitalisering kan vara en hjälp i arbetet med aktuella frågor som skolbiblioteksutveckling, källkritik, programmering, digitalt skapande, MOOC och självstudier.

Seminariet Digital delaktighet för alla utmärker sig lite extra eftersom att det hålls på Kulturmagasinet i Sundsvall. För de som inte besökt Kulturmagasinet tidigare, vad är historien bakom?
Efter Sundsvallsbranden 1888 byggdes magasinen i kvarteren Skonerten, Barkassen, Briggen och Kuttern upp på 1890-talet, för Sundsvalls kolonialvaruhandlares räkning. Övervåningarna fungerade som lagerplats. Magasinen är monument över de stora förråd av livsförnödenheter som krävdes från december till april då isen låg.

Kulturmagasinet invigdes i november 1986 och året därpå fick det Europa Nostra-priset för den harmoniska restaureringen av fyra magasinsbyggnader till ett vackert kulturcentrum. Läs mer om Kulturmagasinet.

Seminariet ”Delaktighet för alla” pågår onsdag den 31 maj kl. 11.55-14.40 på Kulturmagasinet, som ligger 5 - 10 minuters promenad från konferenscentrum.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:


User information

Tack för att du hjälper oss!